370 573 PCR теста са направени у нас за периода

...
370 573 PCR теста са направени у нас за периода
Коментари Харесай

Над 350 хил. PCR теста са направени у нас за последното тримесечие

370 573 PCR теста са направени у нас за интервала от 25 юни до 21 септември, сподели по време на петъчния парламентарен надзор здравният министър Костадин Ангелов. От тях към 18 септември НЗОК е отчела за възнаграждение към лечебните заведения 16 673 посоки, а 15 370 теста би трябвало да бъдат платени от страната. Общо това ще коства на бюджета 929 хиляди лева
От началото на изключителното състояние до в този момент от бюджета на здравното министерство са предоставени 5 млн. лева на РЗИ за закупуването на проби и даването им на лаборатории, сподели още Ангелов.
60 лева е закрепената цена, която заплаща страната на всички лаборатории, правещи PCR проби. В упоменатите нагоре над 900 хиляди лева се включват и тестванията, които са си правили българи пътували в чужбина и правили си проби отвън граница.
„ За пациентите, които постъпват в лечебни заведения тестванията са безусловно безвъзмездни. Те са поети от 1 август от НЗОК като клинични пътеки и са увеличени с 20 лева Това разрешава осъществяването на проби за постъпване в лечебни заведения да е гратис. Така е и за всички нуждаещи се от доктор. Платени са тестванията единствено на българските жители, които се правят по избор в частните лаборатории “, сподели още Ангелов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР