37 са нападенията над влакови композиции в страната, регистрирани от

...
37 са нападенията над влакови композиции в страната, регистрирани от
Коментари Харесай

Нападения над влакове регистрират все по-често от БДЖ

37 са нападенията над влакови композиции в страната, регистрирани от началото на 2023-а година. За съпоставяне за цялата 2022-а те са били общо 57. Това заключи за " Фокус “ инж. Димитър Димитров, шеф Поделение за пътнически транспорти – Горна Оряховица към БДЖ " Пътнически транспорти “. Коментарът му е по отношение на случая от неделя , при който младежи хвърляха камъни по трен в региона на Провадия, в резултат на което пострада машинистът. Мъжът е с нарушено зрение и пострадвания по рамото, без заплаха за живота. Машината на композицията към този момент е ремонтирана и още веднъж е в придвижване, само че машинистът ще остане у дома, до момента в който не се възвърне изцяло. Извършителите са открити – група от четирима младежи, като какво наказване ще има за тях занапред ще се обяснява.

" За страдание тези случаи не са единични. Нашата компания сигнализира за следващ път към органите на реда, към жителите, към обществеността за тези престъпни действия, защото те могат да бъдат причина за доста по-тежки случа, свързани със сигурността на придвижване, както и здравето на работните, които обслужват влаковете, както и на пасажерите “, сподели още инж. Димитров.

Служителите на гарата в Горна Оряховица остро осъдиха следващия случай на вандализъм и приканиха за съществени санкции на младежите.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР