37 милиона испанци гласуват днес на парламентарни избори. Според социологическите

...
37 милиона испанци гласуват днес на парламентарни избори. Според социологическите
Коментари Харесай

37 милиона испанци гласуват на парламентарни избори

37 милиона испанци гласоподават през днешния ден на парламентарни избори. Според социологическите изследвания най-вече гласове още веднъж ще получи изпълняващият длъжността министър-председател Педро Санчес. Прогнозира се и напредък на крайната десница.

За четвърти път в границите на четири години и за втори от началото на 2019-та испанците ще упражнят правото си на глас.

Умората измежду гласоподавателите се усеща. Жителите на Мадрид са разочаровани от политиците, най-много поради неуспеха на договарянията за ново държавно управление.

Социалистите, отпред с Педро Санчес, завоюваха най-вече гласове на изборите на 28 април, само че не съумяха да си обезпечат задоволително парламентарна поддръжка за нов кабинет и по този начин се стигна до днешните избори.

Последните допитвания сочат съвсем еднакъв брой гласове за левите и десните, както и удвояване на резултата на крайната десница, което би я извело на трета позиция. Ако тези прогнози се осъществен, политическата невъзможност в Испания може да продължи.

Предизборната акция беше белязана от митинги поради присъдите за деветима каталунски водачи. За да се подсигури естественото протичане на вота, в Каталуния бяха изпратени в допълнение 2500 служители на реда.
 Педро Санчес гласоподава Педро Санчес гласоподава © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР