37-годишна жена от Варна бе осъдена за нарушаване на мерки,

...
37-годишна жена от Варна бе осъдена за нарушаване на мерки,
Коментари Харесай

37-годишна жена от Варна бе осъдена за нарушаване на карантината


37-годишна жена от Варна бе наказана за нарушение на ограничения, издадени срещу разпространението на заразна болест по хората, което съставлява закононарушение по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на реализирано сред страните в правосъдна зала съглашение, на подсъдимата бе наложено наказване от 4 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се  отсрочва с изпитателен период от 3 години, както и санкция в размер на 300 лв..       

На 21 март тази година, след идване от рискова страна – Франция, на съображение издадено наставление от Регионална здравна ревизия – София, подсъдимата била сложена под наложителна 14-дневна карантина по отношение на разрастващата се пандемия от COVID-19. Тя показала адрес в гр. Варна, на който трябвало да извършва карантинните ограничения, само че още на 24 март 2020 година нарушила предписанието на здравните управляващи по време на изключително състояние и напуснала оповестения адрес на престояване.  Отклоняването от предписаните ограничения е открито при осъществена инспекция  от полицейски инспектори на адреса.

37-годишната жена признава виновността си и непринудено приема параметрите на наложеното със съглашението наказване. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР