37-годишна жена от Франция, отишла на лекар след десет дни

...
37-годишна жена от Франция, отишла на лекар след десет дни
Коментари Харесай

"Имате бебе в червото": Това чува жена, след като отива на лекар със силни болки в корема

37-годишна жена от Франция, отишла на доктор след 10 дни на мощни коремни болки и подувания на стомаха, се оказва с особена бременност - плодът се развивал в черво. Първоначалният обзор посочил, че бъдещата майка е бременна в 23-та седмица. А с спомагателен ултразвук лекарите открили, че матката на дамата е празна и тя има " необичаен вид извънматочна бременност ", съобщава британското профилирано идание New England Journal of Medicine.

Бебето също е починало

При абдоминалната бременност оплодената яйцеклетка се вгради отвън матката в коремната празнина – от време на време върху черния дроб и червата. Това се случва единствено при един % от всички извънматочни бременности и е животозастрашаваща. Тя може да докара до вътрешен кръвоизлив, спукана фалопиева тръба или потрес на организма. Много рядко и плодът съумява да оцелее.

Лекарят показа, че да държиш ембриони в ръцете си, е вълшебен миг

Поради вероятни затруднения след диагностицирането младата жена е преместена в университетска болница, където бебето извадено в 29-ата седмица от бременността и са полагани специфични грижи за него. По-късно и майката, и бебето са изписани в положително общо положение.

Лекарите разясняват, че преди тази извънматочна бременност дамата е имала две естествени раждания и един импровизиран аборт, показва Scripps News.

Прекратяването на бременност е декриминализирано във Франция през 1975 година

Това не е първият път, при който здравните експерти виждат ембрион да пораства на необичайно място. Те споделят и за друго бебе, което се е развивало върху черния дроб на майката.

„ Мислех, че съм видял всичко. Този случай беше първият подобен за нашия екип “, показва доктор. Майкъл Нарви от Изследователския институт на детската болница в канадската провинция в Манитоба.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР