37-годишен мъж от София откри и върна 140 000 лева

...
37-годишен мъж от София откри и върна 140 000 лева
Коментари Харесай

Мъжът, върнал 140 000 лв. на собствениците им: Парите не са всичко!

37-годишен мъж от София откри и върна 140 000 лв. на притежателите им. Крупната сума е принадлежала на възрастно семейство, което цялостен живот е спестявало, с цел да може да купи жилище на внуците си, предава Българска национална телевизия.

В един съботен дъждовен ден, сходен на днешния, Владимир Симеонов стопира на паркинг пред строителен обект в квартал Бояна. На земята намира несесер, който в началото помислил, че е на някой от служащите.

Не можех да допускам какво има вътре. Виждам парите. Не знам какъв брой са. Първата ми мисъл беше, че те ще стигнат до притежателя. Независимо къде са те сега и какъв брой доста се тормозят, споделя Владимир.

Несесерът се оказва цялостен с евро - общо 70 хиляди. Владимир споделя, че незабавно се прибрал у дома, само че не споделил даже на фамилията си. Мъжът бил твърдо решен, че ще намери притежателите. Пуснал и статус във Facebook групата на квартала.

Българска национална телевизия: Не се ли подадохте на изкушението да запазите парите? Това са много пари.

Владимир Симеонов: Не, споделям го с чисто сърце. Дори не ми мина през мозъка това нещо. Тези пари идват при мен не тъй като съм ги изработил, не тъй като съм направил нещо за тях. Това не са пари, които би трябвало да задържа.

Малко откакто прибрал парите на несъмнено място, Владимир въпреки всичко решил да се върне на паркинга. Там забелязал възрастно семейство. На въпроса какво вършат тук - дамата дала отговор, че са изгубили целия си живот. Изгубените 70 000 евро се оказали всичките спестявания събирани с години за апартамент на внуците.

Нито за момент Владимир не се усъмнил, че това са хората, които търси.

Бяха гравирани четири имена. Издълбани в самия несесер. Това бяха четирите имена на техните внуци. Той ми ги цитира без даже да съм му казвал да опише обекта. Жестът, който направи човек сега, в който му предадох несесера беше следният. Бръкна, извади една от пачките без да поглежда каква е. Сгъна я ѝ я издърпа. Толкова банкноти колкото издърпа ми ги даде.

Владимир не приел парите. С образеца си младият мъж желае да покаже на 7-годишната си щерка, че моралът и положителното сърце са по-ценни от парите.

В момента, в който споделих какво съм направил първите думи на щерка ми бяха - Тате, ти си направил положително, без аз да вземам участие в него.

Парите не са всичко. Това желая да схванат хората. В днешно време обществото е станало мощно обвързано единствено с парите. Пари, пари, пари... само че не всичко е пари обаче.

Аз имам едно пояснение за какво се случи това нещо. Това семейство са били положителни през живота си. Те са правили положително и това нещо им се връща в подобен сложен миг. Това е посланието, което желая да кажа на хората. Правете положително, без да очаквате нещо. Това ще ви се върне в сложен миг, споделя Владимир.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР