37-годишен мъж от маданското село Цирка трябва да доказва в

...
37-годишен мъж от маданското село Цирка трябва да доказва в
Коментари Харесай

Шок! Обявен за мъртъв родопчанин възкръсна СНИМКИ

37-годишен мъж от маданското село Цирка би трябвало да потвърждава в съда, че е жив, откакто е разгласен преди месец и половина за мъртъв.

Ивайло Зотев отпътувал преди 11 години за работа в Шотландия. В интервал от към 10 години обаче изобщо не се е обаждал на околните си, написа "Марица ".


През това време обаче умрял татко му. Роднините му в Цирка решили да изяснят статута му и поискали от управляващите да бъде тестван. След като не са открити никакви данни за Ивайло, със правосъдно решение на Районния съд в Мадан той е разгласен за мъртъв.
"Позвъни жена, която се показа за чиновник в българското посолство в Лондон. Обясни, че при нея е отишло някакво момче, с цел да възобнови персоналните си документи, само че в системата излиза, че е мъртъв ", споделя Фаик Зотев, братовчед на Ивайло и кметски наместник на селото.

Зотев бил сега на диалога с по-малкия брат на Ивайло - Слави. Двамата безусловно били изумени от обстоятелството, че роднината им е жив. Повикали майка му Шефкие и тя да беседва с мъртвия си по документи наследник.

"Едва устоях от неспокойствие. Бях шокирана и доста щастлива, че е жив ", споделя 57-годишната Шефкие.


От сина си схванала, че работи в огромен гъбарник и дава отговор за качеството на продукцията. Не е фамилен, купил си жилище.
Изтекли са му обаче документите за идентичност и е належащо да ги възобнови. В Шотландия в този момент се легитимирал единствено с шофьорска брошура.

Ивайло отпътувал на гурбет към Острова през 2008 година да работи в гъбарник. Спрял да звъни, откакто кандидатствал да постъпи във Френския задграничен легион.

Ивайло е приключил компетентност "Национална сигурност " във Варненския свободен университет. Преди това е бил на студентска бригада в Съединени американски щати. При едно от последните позвънявания споделил, че не е признат, само че го поканили да се яви идната година.

Зотеви считали, че синът им е към този момент постъпил в Легиона и евентуално е на задачи по света и по тази причина не ги търси.

Междувременно умрял бащата на Ивайло - Матей. След гибелта му е трябвало да се откри кой е негов правоприемник. Фамилията поискала мнение от управляващите какъв е статутът му. Извършена е инспекция у нас и в Шотландия.

"Отговорът бе, че нито у нас, нито там има данни за него. Нямало и никакви следи да е напускал по въздух, суша и вода Острова ", споделя Фаик Зотев.

С решение на съда в Мадан от 4 октомври т.г. е разгласен за мъртъв.

"Сега би трябвало да се води още веднъж дело, че е жив, с цел да получи персонални документи и да може да пътува и най-сетне да си пристигна в Цирка. Проблема е, че ще отнеме несъмнено доста време поради съгласуването на документи сред двете страни ", споделя Фаик.

"Никога не съм се съмнявала, че е жив, в сърцето си, без значение от документите. Една майка няма по какъв начин да отпише детето си. Важното е, че е жив и здрав. След като той не може да си пристигна, ние ще идем там, с цел да се забележим ", споделя Шефкие.

Жената изгубила с изключение на брачна половинка си и брат си, и татко си в последните години. През това време по-малкият наследник Слави получава тежка диагноза и претърпял 5 интервенции.

Шефкие е помощник на петима възрастни хора по стратегия. Ивайло пък няма нито една фотография в родната си къща, защото не обичал гласност. Нямал в годините и профил в обществените мрежи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР