37-годишен германски гражданин, пострадал при скок с парашут край Ихтиман,

...
37-годишен германски гражданин, пострадал при скок с парашут край Ихтиман,
Коментари Харесай

Медицинският хеликоптер спаси германец, ранен при скок с парашут

37-годишен немски жител, потърпевш при скок с парашут край Ихтиман, беше превозен с медицинския хеликоптер. Задачата е първа по рода си за българската машина, защото включва превоз от мястото на случая до хеликоптерна площадка на лечебно заведение, оповестяват от здравното министерство.

Пациентът е 37-годишен немски жител, потърпевш при скок с парашут. Той е в тежко положение. Транспортиран е по въздух до площадката на болница " Света Екатерина ", където в 13,05 ч. е стихотворец от реанимационен екип на ЦСМП-София и откаран с кола за спешна помощ до УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".

Сигналът е получен в Координационната централа на ЦСМПВ в 12,19 ч. По същото време екипът на доктор Динко Щилиянов и здравна сестра Нина Минкова правят подготвителна задача на тунел Железница. За тези полети медиците потеглят изцяло оборудвани. Това разрешава хеликоптерът да бъде непосредствено пренасочен към региона на Ихтиман, където се е случил случаят. Екипът идва на мястото в 12,34 ч.

Предходните две сполучливи задачи на въздушната кола за спешна помощ бяха така наречен " болница до болница " (hospital to hospital).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР