37-годишен български автор на комикси покори с изкуството си Съединените

...
37-годишен български автор на комикси покори с изкуството си Съединените
Коментари Харесай

Айхан Хайрула показва свои комикси в Ардино

37-годишен български създател на комикси покори с изкуството си Съединените щати и Холандия. Творбите на Айхан Хайрула се радват на огромен интернационален интерес. Той илюстрира още корици на книги и къси разкази, оповестени зад граница. За първи път създателят показа творбите си пред родна аудитория. Изложбата е подредена в общинския музей в Ардино и ще остане там до септември.

Айхан Хайрула е икономист, приключил е УНСС. Страстта към комиксите пристигнала от списание " Дъга ". Като възпитаник рисувал и подарявал на другари. " Не можа да опиша с думи магията на комикса ", споделя през днешния ден създателят. 

Айхан към този момент е член на секция „ Комикси ” на Съюза на българските художници. На първата национална галерия на комиксите у нас през 2013 година се показал ослепително. 

Противно на общоприетото разбиране, няма възрастови ограничавания за четенето на комикси, има вяра Хайрула. Илюстрира най-вече научна фантастика, а първият комикс, върху който е работил, бил историческа драма. 

Предстои да излезе независима негова книга в Турция. В Европа ползата към комикса е доста огромен в Белгия, Англия, Франция и Италия, споделя още Айхан Хайрула.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР