37 души са починали от морбили в Европа през първата

...
37 души са починали от морбили в Европа през първата
Коментари Харесай

СЗО: 37 души са починали от морбили в Европа от началото на 2018 г.

37 души са умряли от морбили в Европа през първата половина на 2018 година, оповестиха от европейския офис на Световната здравна организация. Здравните служби сигнализират за висок скок на заболеваемостта от дребна шарка на Стария континент.

До момента са регистрирани 41 хиляди случая на морбили в интервала януари – юни тази година. За цялата 2017 година случаите са били 23 927 с регистрирани 35 смъртни случая.
Ангел Кунчев: Има условия за зараза от морбили у нас Миналата седмица майка и дете, пристигнали от Италия, са се разболели
Увеличението на случаите се дължи на намаляването на обсега на имунизациите и на техния систематичен темперамент измежду маргинализираните групи на популацията в Европа.

СЗО прикани всички 53 европейски страни да положат по-големи старания при имунизирането. За да се избегне разпространяване на болестта е належащо 95% от популацията да бъде ваксинирано.

През първата половина на 2018 година в седем страни са регистрирани над 1000 случая на морбили – Франция, Грузия, Гърция, Италия, Русия, Сърбия и Украйна.

В Украйна случаите на инфектирани са над 23 хиляди или над половината от всички инфектирани в цяла Европа.

Сърбия води в ранглиста с най-вече регистрирани смъртни случаи поради морбили – 14.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР