37 достигна броят на жертвите при срутването на жилищния блок

...
37 достигна броят на жертвите при срутването на жилищния блок
Коментари Харесай

Жертвите на взрива в Магнитогорск стават все повече

37 доближи броят на жертвите при сриването на жилищния блок в Магнитогороск. Министерството на изключителните обстановки на Русия заяви, че през миналата нощ са били открити телата на още четирима души - две дами и един мъж. Полът на четвъртата жертва към този момент не се оповестява, написа БГНЕС.
Съдбата на четирима от жителите на злощастния блок остава незнайна.
Взривът в блока в индустриалния град в Урал стана на 31 декември в ранните утринни часове. Въпреки спекулациите за тероризъм, съществена версия на следствието е гърмеж на газ. Опцията " тероризъм " обаче въобще не е изключена, откакто стана ясна вест за гърмеж на маршрутка в Магнитогорск, в който починаха трима души. Оказа се, че транспортното средство се взривило след полицейска интервенция, написа Daily Mail.
По информация на ТАСС гърмежът в блока е станал в апартамент, нает от таджикистанец, който е изваден тежко ранен отдолу под руините на блока. Има непотвърдена информация за открити следи от взривно вещество - хексоген. А таксиджия твърди, че преследващи злощастната маршрутка служители на реда са мятали гранати по нея. Местни публицисти пък видели голямо огнено кълбо, когато станала детонацията с транспортното средство. Официалното пояснение е гърмеж от газова бутилка, която била в маршрутката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР