37 дни по течението на Дунав единствено със своя каяк

...
37 дни по течението на Дунав единствено със своя каяк
Коментари Харесай

Как се оцелява 37 дни сам в реката

37 дни по течението на Дунав само със своя каяк плава шуменецът Тихомир Радев. Той е наследник, татко, служител на реда, само че и приключенец с фантазия. Тази фантазия се назовава " Дунавски лодкар ", книгата на Жул Верн, която споделя за приключенията на българин стигнал с лодка от извора на Дунав до Черно море. " Човек не би трябвало да оставя детските си фантазии . Това корабоплаване ще е тъкмо такава сбъдната детска фантазия, която желая да има отражение върху младежите ", сподели при заминаването си на 12 юни той. 
 Тихомир Радев Тихомир Радев
В реката влезе с амо със своя каяк и вода , защото нямаше по какъв начин да пречиства речната .

" Беше планувано да го направя тъкмо в режим на оцеляване. Тръгвам без храна и каквото намеря по пътя - с това да се прехранвам, както е в книгата. Затова обаче трябваше да трансформира метода си на живот и режима на хранене, с цел да привикне организма ми.
 Тихомир Радев Тихомир Радев-->
Притеснявах се да не изпадна в потрес , наред с физическото натоварване. Тъй като бях вегетарианец , от началото на годината започнах да се зареждам с месо , с цел да може организма ми да свикне ", изясни Тишо.

По пътя той срещал доста хора, които му помагали - канели го на своята софра. Храната обаче не идвала сама. 
 Тихомир Радев Тихомир Радев
" В горната част на Сърбия равнището на реката бе високо. Риболовът не вървеше, гората бе залята с вода и нямаше по какъв начин да намеря коприва или храна - нямаше и място за спане. Тогава се наложи да се разпределят запасите ", споделя Тишо. Няколко пъти му се наложило да спи в палатката си, до момента в който на открито се развихря страховита стихия .   
Едно уточнение- не чувате вятъра, тъй като камерата е в непромокаем кейс.
Публикувахте от в Неделя, 14 юли 2019 година
Така 37 дни той приключенства в рискови условия , а в Шумен бе посрещнат от своите другари и съидейници. 

 Тихомир Радев Тихомир Радев
" У дома постоянно е ужасно. Физически съм смачкан , само че съм пораснал с една осъществена фантазия . Страхотно е човек, когато си реализира задачите ", сподели Тишо и разкри по какъв начин се е справил. 
 Тихомир преписва Дунав за 37 дни. Dariknews.bg
" В доста моменти рискови човек се нуждае не толкоз от физическа мощ, колкото от морална и психическа настройка , с цел да успее. А с цел да има тази настройка - би трябвало да има поддръжка . А аз я имах ", съобщи с усмивка приключенецът.   
Нощна веселба!!!
Публикувахте от в Неделя, 7 юли 2019 година
Тишо се зарече, че ще опише всичко, през което е минал, в книга . Проектът " Приключение по Дунава " скоро ще бъде и филмиран , а с видеото ще се демонстрира на младежите, че заниманията са в същинския живот, а не в цифровата действителност на телефоните
 Тихомир Радев към този момент е край Видин. Тихомир Радев


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР