37 деца във Велико Търново останаха без място в детска

...
37 деца във Велико Търново останаха без място в детска
Коментари Харесай

`37 деца останаха незаписани в детска градина във В. Търново, но места има за всички

37 деца във Велико Търново останаха без място в детска градина при първото класиране в електронния банкет, макар че подадените заявки от родителите са с 60 по-малко от местата в детските заведения.

480 са оповестените места в детските градини във Велико Търново. След завършилия електронен банкет подадените заявки са 422. Некласирани остават 37 деца, само че повода не е липса тук-там, разясниха от просветителната дирекция в общината. Родителите на тези деца са показали единствено едно предпочитание за детска градина най-близо до дома им, само че не са събрали задоволително точки. 

Приемът за детските градини продължава със идващите стадии за класиране, постоянно е имало места в 14-те градини във Велико Търново и не остава необхванато дете, разясниха от Общината и прецизираха, че следва построяването на още една детска градина в квартал „ Картала “, с цел да не се постанова децата да бъдат записвани в други квартали и изключително в централната градска част и там групите да са по над 25 деца.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР