37-38% от педагозите са на 10 години от влизане в

...
37-38% от педагозите са на 10 години от влизане в
Коментари Харесай

За матурите - училищата трябва да осигурят маски и ръкавици за учителите, учениците се оправят сами

37-38% от педагозите са на 10 години от влизане в пенсионна възраст. Имаме обаче учители, ще успеем да се оправим с матурите. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев.
За идните матури не сме решили да купуваме персонални защитни средства, само че ще препоръчаме учениците да са с такива – маски и ръкавици. Училищата ще обезпечат персонални защитни средства за учителите , увери Вълчев пред Нова телевизия, като от думите му стана ясно, че образователните заведения би трябвало да имат пари за това.
Ако има възпитаници под карантина, ще се вършат PCR проби 24-36 часа по-рано. Засега подобен е случай има единствено в Ямбол – в тамошната ромска махала, добави просветителният министър.
Училищата са доста по-безопасни от това да отидеш в магазина – стояли са затворени 2 месеца, дезинфекцират се, увери Вълчев.
Ако има предпочитание, ще намериш метод – по този начин министърът на образованието разяснява обсега на отдалеченото електронно образование. Той пресметна, че в тази ситуация става въпрос за 10% възпитаници. Ако обстановката разрешава, ще създадем образование и самостоятелен метод през лятото с такива възпитаници, даде обещание Вълчев. И сподели, че " не е безусловно неприятно детето да повтори ".
Препоръчали сме общо до 7 часа учене дневно – до 2-3 пред екран, съобщи просветителният министър.
По отношение на яслите и детските градини Вълчев повтори още веднъж – ежеседмично се прави разбор. " Засега решението е по-скоро да бъдем внимателни ", сподели той. Според него, сред 30 и 50% от родителите биха си пуснали децата на градина, само че нищо няма да е наложително. Вълчев даде образец с опити зад граница – да се вършат групи от по до 10 деца, само че все пак счита, че това ще е огромен риск за заразяемост.
" Надявам се да има опция за абитуриентски балове. Определено в този момент обстановката не разрешава, не предлагаме на никой ", сподели още Вълчев и видя късмет вероятно през юни за балове.
Още: " Матурите ще са на 1 и 3 юни "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР