367 служители на МВР ще се грижат в Кюстендилска област

...
367 служители на МВР ще се грижат в Кюстендилска област
Коментари Харесай

367 служители на МВР ще се грижат в Кюстендилска област за опазването на обществения ред по време на изборите

367 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще се грижат в Кюстендилска област за опазването на публичния ред и гарантиране на правото на избор на жителите по време на изборите за Народно събрание

В ОДМВР е построен Оперативен щаб, който е в непрекъсната връзка с РИК и Областната администрация, основана е организация за защита на изборните материали при превозването им до СИК в деня преди изборите. Служители на Охранителна полиция и чиновници на РДПБЗН – Кюстендил, направиха охранителни и противопожарни обследвания на пространствата, в които ще се обитават секционните изборни комисии.

Помещенията ще бъдат запечатани от ръководителите на изборните комисии в наличието на полицейски чиновници, които ще поемат защитата 1 октомври до приключването на изборния ден на 2 октомври.

Осигуряването на публичния ред и гарантирането на правото на избор на жителите ще се реализира от чиновници на Министерство на вътрешните работи – те са от ОДМВР, РДГП – Кюстендил и Драгоман, РДПБЗН, Групово дело „ Жандармерия “.

Полицейската защита на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на лица, носещи оръжие и предмети, рискови за живота и здравето на хората, както и лица в очевидно нетрезво положение и под влияние на упойващи субстанции. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни отвън пространствата за гласоподаване. За да не се допусне внасянето на рискови предмети, полицейските чиновници ще ревизират жителите при положение на нужда. Охраняващите служители на реда нямат право да влизат в секциите и при възможни произшествия ще се намесват единствено по искане на ръководителите на изборните комисии.

Служителите охраняващи изборните пространства ще реализират надзор по ограничение престоя и паркирането на коли в регионите на СИК и РИК.

След привършване на изборния ден колите, транспортиращи изборните бумаги и машините от изборните места до РИК, ще бъдат охранявани от пилотиращи коли на полицията. Създадена е организация за защита на пространствата по време на предаване на изборните материали от СИК в РИК след привършване на изборния ден. Полицейски автомобил ще съпроводи изборните материали от РИК - Кюстендил, до ЦИК.

Гражданите, чиито персонални документи са развалени, откраднати, изгубени, ще могат да гласоподават с уверение. За да бъде издадено уверение е належащо:

Гражданите персонално да подадат искане в ОДМВР или в районните ръководства в Дупница, Бобов дол, Рила на 1октомври 2022 година от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 2 октомври 2022 година от 08.30 ч. до 19.30 ч.Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.

2. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР) в региона, без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР