36 местни производители са изнесли общо 109 продукта в магазини

...
36 местни производители са изнесли общо 109 продукта в магазини
Коментари Харесай

30 млн. лева износ, реализиран през 2018 г. от български производители в партньорство с Лидл българия

36 локални производители са изнесли общо 109 продукта в магазини на Lidl в 20 страни в Европа
Продажби за над 30 млн. лв. са осъществили български производители в магазини на Lidl в Европа през 2018 година, което е 100% растеж по отношение на миналата година. Благодарение на партньорството си с Лидл България, 36 български компании изнасят продукция отвън страната, като постигнатите резултати през предходната година надвишават сумата на продажбите, осъществени през 2016 година и 2017 година, взети дружно.
Тези резултати бяха показани през днешния ден от основния изпълнителен шеф на Лидл България Милена Драгийска и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева на събитие, дружно с представители на двама от българските производители, осъществили обилни продажби в комерсиалната мрежа на Lidl в Европа - група Симид и Смарт Органик АД.
„ Приветствам всички старания, които вършат комерсиалните вериги и съответно Lidl в поддръжка на българските производители. Разговорите с тях в тази посока стартирахме през 2016 година, когато започнахме да приказваме какви стратегии да се създадат. Смея да настоявам, че няколко години по-късно, те демонстрират доста положителни резултати. Надявам се това съдействие да продължи, по този начин както демонстрират първите резултати в този интервал. Бих желала да поздравя Lidl за контрола на качеството на продуктите, които продават, тъй като потребителите имат потребност от качествени артикули когато и да е “, съобщи министър Танева.
„ Ако цифрите за 2018 година са впечатляващи, то упованията ни за 2019 година са още по-високи. До края на септември 2019 година 36 български производители са съумели да осъществят продажби в комерсиалната мрежа на Lidl в Европа на обща стойност от съвсем 24 млн. лева, предлагайки 112 продукта на 22 пазара. Сред тях са и нови пазари като Англия, Северна Ирландия и Сърбия. Тези числа са ясното доказателство за устойчивия триумф и действителните благоприятни условия за експорт и напредък, които Лидл България дава на българските производители. Тези триумфи са с помощта на професионализма и нововъведенията на българските производители и виновното отношение на Lidl в това партньорство с тях “, разяснява Милена Драгийска.
Държавите, в които се осъществят най-вече продажби на български артикули в комерсиалната мрежа на Lidl през последните 2 години, са Румъния, Германия, Гърция, Полша и Сърбия. Румъния дължи високите си резултати най-много на износа на самун, в Гърция се осъществят обилни продажби на олио, а любимецът в Германия са сурови био барчета, които са и първият български артикул с касово позициониране в над 3200 магазина на Lidl в Германия.
“Работим с Lidl от 2010 година, когато започнахме с 14 продукта, а през днешния ден към този момент сме с 40. Съвместното ни партньорство слага пред нас безкомпромисни условия за качество на създаваните артикули, както и реализиране на най-високи сертификационни равнища. Това ни оказва помощ самите ние да ставаме по-добри, непрестанно да се развиваме, да работим в посока на продуктови нововъведения като чисти предписания, да вземем за пример, нови усети и артикули. Тези благоприятни условия ни вършат по-конкурентоспособни както на българския, по този начин и на интернационалните пазари “, съобщи Поли Димова, шеф „ Продажби “ на група Симид.
„ Развиващите се връзки сред Смарт Органик и Lidl ни дават опцията да презентираме наши артикули във от ден на ден европейски страни. Това съдействие постанова високи условия към качеството на продуктите, подготвеност за огромни поръчки и тяхното гъвкаво и навременно осъществяване, обезпечава ни положително натоварване на мощностите и увеличение успеваемостта на производството. Вследствие на това партньорство създадохме нов завод за произвеждане – инвестиция, която е значима за нас и за целия ни бизнес “, показа Яни Драгов, изпълнителен шеф на Смарт Органик.

За Лидл България 
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в 30 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 99 магазина в 48 града и близо 2700 чиновници, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни артикули. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР