36-ият ден на протести започна с обсада и завършва с

...
36-ият ден на протести започна с обсада и завършва с
Коментари Харесай

36-ти ден на протести в страната

36-ият ден на митинги стартира с блокада и приключва с обичайните шествия и блокади в огромните градове на страната, предава
 БГНЕС
Три кръстовища в София остават блокирани, а стачкуващи още веднъж се събират в " триъгълника на властта ". Исканията на протестиращите са непроменени - оставките на държавното управление и на основния прокурор.

Освен тях, недоволстващите желаят отдалечено и машинно гласоподаване, както привикване на Велико национално заседание за промени в Конституцията. Палатковите лагери остават на пл. „ Независимост ”, „ Орлов мост ”, както и на СУ.
 БГНЕС
По-късно се чака стачкуващите да тръгнат и на обичайното си шествие, което нормално завършва на „ Орлов мост ” . Рано през днешния ден сутринта протестиращи се събраха пред служебния вход на Народното събрание и извършиха своята закана - до момента в който идваха на работа, депутатите бяха замервания с яйца и домати.
 БГНЕС
Беше обстрелвана и постройката на Народното събрание. Сутрешната протестна акция мина без напрежение, не се стигна и до произшествия. Една част от протестиращите обаче насочиха вербална експанзия против публицист.
 БГНЕС
Свиканото от опозицията съвещание на Народното събрание се провали поради липса на кворум. Яйца и домати полетяха към постройката, до момента в който вътре депутатите опитваха да се съберат, с цел да обсъдят актуализация на бюджета и да изслушат министър-председателя и вътрешния министър.
 БГНЕС
Стигна се и до напрежение. Активисти на „ Да, България ” желаеха да стигнат още по-близо, до самия вход на Народното събрание. На финала се стигна до експанзия. Протестиращи нападнаха репортерката на ПИК Ива Николова по време онлайн лъчение. Заради обстрела с яйце, се наложи да бъде обградена от полиция.

„ Проваленото съвещание на Народното събрание е следващият нерешителен ход от страна на ГЕРБ и ръководещите. Освен боязън, нищо друго не се чете в него ”, разяснява една от протестиращите.
 БГНЕС
„ Как за се събере кворум, като Бойко не желае да дава оставка, а в това време го е боязън да се яви пред народните представители, които ще му зададат доста неуместни въпроси ”, разяснява различен от стачкуващите.
 БГНЕС
В Пловдив също стартира антиправителствен протест и шествие на площад „ Съдинение ” . Протестиращите се заканиха да блокират пет основни кръстовища. Преди това ще тръгнат на шествие, което ще спре пред постройката на регионалната дирекция на полицията.
 БГНЕС
Там ще бъде поискана оставката на вътрешния министър Христо Терзийски поради формирани актове на участници в палатковия лагер.  Протестът в Стара Загора стартира с създаване на каменна камара на входа на Областната администрация.

След това протестиращите се насочиха на шествие, като бяха краткотрайно блокирани основни кръстовища в централната част.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР