36-годишната американка е участвала на пет олимпиади. Тя е най-титулуваната

...
36-годишната американка е участвала на пет олимпиади. Тя е най-титулуваната
Коментари Харесай

Алисън Филикс завърши изключителната си кариерата с бронзов медал с щафетата на САЩ

36-годишната американка е взела участие на пет олимпиади. Тя е най-титулуваната спортистка в историята на Игрите има седем златни, три сребърни и един бронзов олимпийски орден.

Американският квартет в състав Елиджа Гудвин, Алисън Филикс, Върнан Норуод и Кениди Симон финишира за 3:10.16 и загуби по трагичен метод в последните метри от Доминиканската република (Лидио Фелиз, Марилейди Паулино, Александър Огандо и Фиордализа Кофил) с 3:09.82 и Нидерландия (Лиемарвин Бонефачия, Лиеке Клавер, Тони Ван Диепен и Фемке Бол) с 3:09.90.

Филикс води от самото начало на своя пост, само че в последните метри загуби скорост и беше настигната от Паулино.

" Побеждавала съм я два пъти. Но за мен тя постоянно ще бъде най-хубавата в света. Тя отвори по-добър път за всички нас ", сподели Паулино, който приключи втори на 400 метра в Токио.

За Филикс това бе общо 19-и орден в кариерата от международни шампионати.

" Усетих любовта и изпитах наслада от бягането довечера. През последните няколко години излязох от форма и от битката за медалите и в никакъв случай не бих си представиля, че това ще бъде място, където ще приключи всичко ", сподели американката след надпреварата.

" Няма нито една история, която да изясни въздействието, което тя е оказала върху разногласието. През годините, през които го правеше, тя се трансформира в икона и за нас да излезем и да се състезаваме с нея, е благословия ", разяснява американският играч Елиджа Гудвин.

Алисън усъвършенства няколко върха с бронзовия орден от смесената щафета в Юджийн. Тя завоюва отличие на осмо международно състезание и по този начин към този момент едноличен водач в тази ранглиста, която споделяше с Езекиел Кембой (Кения, 3000 метра стипълчейз), който има седем шампионати с медали. Тя печели оценки от Световни шампионати цели 17 години и усъвършенства върха на испанеца Хесус Анхел Гарсия (50 км спортно ходене), който печели 16 години в интервала 1993-2009.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР