36-годишна пловдивчанка стана жертва на измама в нета от ученик

...
36-годишна пловдивчанка стана жертва на измама в нета от ученик
Коментари Харесай

Непълнолетен хакер ужили пловдивчанка в нета

36-годишна пловдивчанка стана жертва на машинация в нета от възпитаник с хакерски качества. Случката е от 10 март, само че развръзката настъпила преди броени дни.

Във въпросния ден в полицията в Русе постъпил онлайн сигнал от жертвата, че посредством профилът й в онлайн платформа за автоматизирани заплащания с карти и данните на персоналната й дебитна карта, незнайно лице е направило непозволена трансакция – заплащане на стока от различен интернет уебсайт.

Стоката е доставена в Русе и получена от лице от мъжки пол. По случая е формирано досъдебно произвеждане и при последвалите оперативно-издирвателни дейности на чиновници от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при русенската полиция е открит и виновника - малолетен възпитаник от града.

На 17 юни служителите на реда нахлули в дома му, където намерили поръчаната стока – мъжки часовник на известна марка, конфискувани са също компютър, мобилни телефони и други данни от голяма важност за провежданото следствие.

Изяснява се съпричастността на младежа и към други осъществени измами с де от и карти на хора от разнообразни градове в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР