36-годишен мъж от Варна е задържан за срок до 72

...
36-годишен мъж от Варна е задържан за срок до 72
Коментари Харесай

Хванаха баща и син от Варна да продават онлайн дрехи и обувки менте

36-годишен мъж от Варна е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура във Варна.

Мъжът е обвинен за това, че употребявал за търговия облекла и обувки, носещи емблеми на международни марки, обект на извънредно право.

Неговият 66-годишен татко също е притеглен като съизвършител в осъществяваното закононарушение.

Двамата мъже са арестувани след провела се на 18 октомври профилирана полицейска интервенция от органите на ГДБОП при Министерство на вътрешните работи по отношение на водено от няколко месеца следствие под управлението и надзора на Районната прокуратура във Варна.

В хода на полицейските дейности били осъществени претърсвания и изземвания на два адреса и в два леки автомобила. В склад, намиращ се във варненско село, били открити над 5600 продукта – облекла и обувки, с сложени световноизвестни търговски марки, за които не било открито категорично единодушието на носителите на правата върху комерсиалните марки и без правно съображение да бъдат употребявани. Иззети са и портативен компютър и други електронни устройства.

В хода на следствието е открито, че през интернет магазин е била осъществявана търговия с конфискуваните артикули, като за задачата са употребявани услугите на куриерска компания. В момента на полицейските дейности, е установено, че част от стоките били приготвени за изпращане към клиенти.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Варненската районна прокуратура. Предстои в съда да бъде импортирано искане за задържане под стража на сина. Спрямо татко му е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 5000 лв., наложена му е и възбрана да напуща рамките на страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР