36-годишен мъж, обвинен в извършването на умишлено убийство в Чирпан,

...
36-годишен мъж, обвинен в извършването на умишлено убийство в Чирпан,
Коментари Харесай

36-годишен, извършил умишлено убийство в Чирпан, остава за постоянно в ареста

36-годишен мъж , упрекнат в осъществяването на съзнателно ликвидиране в Чирпан , остава за непрекъснато в ареста . Това реши Окръжният съд в Стара Загора, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. 

Убийството е било осъществено на 13 септември 2022 година. Умъртвен е бил 26-годишният Г.Ф . За причинител на тежкото престъпно закононарушение се сочи С.Н. на 36 години. 

Окръжен съд – Стара Загора счете, че от материалите по досъдебното произвеждане са налице доказателства, които обосновават догатката, че обвиненият е направил закононарушението , за което е притеглен към наказателна отговорност. Съдът одобри, че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Този извод произтича от събитието, че от 13 септември 2022 година до 25 февруари 2023 година закононарушението не е било разкрито, а С. Н. дефакто се е укривал . Съдът откри, че най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ” подхожда на високата социална заплаха на действието и дееца.

Разследването е почнало след подаден сигнал за открит в землището на гр.Чирпан мъртвец на мъж , в напреднал етап на разлагане и без персонални документи. При осъществената аутопсия на натрупа е установена повода за гибелта – голям брой прободни рани, нанесени с изострен предмет . От назначената по делото ДНК експертиза е открита самоличността на убитото лице.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е обжалвано и следва делото да се гледа от Пловдивския апелативен съд .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР