36 години след оригиналния Топ Гън - Вал Килмър се

...
36 години след оригиналния Топ Гън - Вал Килмър се
Коментари Харесай

Том Круз отказва да снима Топ Гън 2 без Вал Килмър, който изгуби гласа си след битка с рака

36 години след истинския " Топ Гън " - Вал Килмър се завръща в продължението на именития пилотски екшън в една единствена сцена. Критиците обаче я разказват като може би най-силния и впечатляващ миг в историята на новия филм.

Не единствено тъй като тя връща загатна за началото на другарството на Маверик (Том Круз) и Айсмен (Килмър), само че и тъй като сюжетът е директно обвързван с същинските тествания, през които минава 62-годишният артист в живота си.

Вал Килмър беше диагностициран с рак на гърлото през 2015 година, а лекуването с химиотерапия и двете интервенции на трахеята доведоха до загуба на гласа му.

През 2021 година излезе в който той демонстрира както голям брой архивни фрагменти от най-хубавите години на кариерата си (включително от снимачната площадка на " Топ Гън " ), по този начин и борбата с рака и следствията от нея. Въпреки всички компликации той демонстрира, че продължава да " търси своя глас " като образован и сензитивен създател, който носи " душа на смешник ".

Когато Джери Брукхаймър и Том Круз вземат решение да възродят кино лентата от 1986 година, излиза наяве, че това няма по какъв начин да се случи без Килмър - и го канят да пресъздаде един от най-известните си облици.

" Том сподели, че няма да снима кино лентата, в случай че той не взе участие. Вал съумя да се включи и работеше дружно с нас по сюжета. Денят, в който снимахме неговата роля, беше в действителност прочувствен. Защото всички искахме да забележим Айсмен и Маверик още веднъж на екран ", споделя Брукхаймер по време на представянето на кино лентата в Сан Диего.



Най-трудната задача на основателите на " Топ Гън: Маверик " е по какъв начин да уловят пълноценно мощната връзка сред двамата герои в толкоз малко време.

" В първия филм двамата бяха противници и се предизвикваха взаимно до последния миг, в който - внимание, спойлери - те се сприятелиха. Как да събереш тези взаимоотношения, без да се постанова да ги описваш на публиката? ", разяснява сценаристът Кристофър Маккуари.

Героите им са цялостни противоположности в истинския " Топ Гън " - Маверик отхвърля да извършва заповеди, до момента в който Айсмен съблюдава прецизно устава. Двамата са мощно окуражени да покажат кой е най-хубавият водач. В последна сметка осъзнават, че враждата посред им е несъществена на фона на борбата, която ги сплотява, и взаимното доверие, което им оказва помощ да оцелеят.

35 години по-късно героят на Круз си стои с сан " капитан ", до момента в който феновете схващат, че Айсмен към този момент е адмирал и е част от " системата ".

Знаменателната сцена, в която двамата се срещат, се отсрочва последователно в хода на кино лентата, до момента в който желанието на публиката да ги види дружно нараства.

Болестта на Килмър е " споделена " и с неговия кино облик, само че изгубеният глас не може да попречи на общуването сред двамата остарели братя по оръжие.

Критиците разказват срещата им като един от най-автентичните моменти на Том Круз във кино лентата.

Сценаристът Маккуери споделя, че всички участници в продукцията са усещали голям дълг към истинската история и са се стремили към допустимо най-достойното ѝ надграждане - изключително във връзка с завръщането на Вал Килмър.

" Другата загадка на основаването на велики облици е кастингът ", разяснява той. " Когато имаш Вал Килмър във кино лентата си, всичко ще е наред ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР