36-ата титла на Реал Мадрид беше гарнирана с няколко исторически

...
36-ата титла на Реал Мадрид беше гарнирана с няколко исторически
Коментари Харесай

Знаменити постижения за две от легендите на Реал след рекордната титла

36-ата купа на Реал Мадрид беше гарнирана с няколко исторически достижения. Хърватският футболист Лука Модрич стана най-възрастният футболист на „ лос бланкос “ в Ла Лига. В деня на мача с Кадис той беше на 38 години и 238 дни, изпреварвайки клубната икона Ференц Пушкаш, който беше предходният рекордьор.

Легендарният маджарин беше на 38 години и 233 дни, когато изигра мач за „ кралския клуб “. Това е вторият път в границите на няколко дни, в който Модрич счупи върха на Пушкаш, като той го изпревари и като най-възрастния състезател, играл европейски мач за Реал. Модрич бе титуляр в мача, в който „ белите “ подпечата купата си с победа с 3:0.

През първото полувреме хърватският ас обра бурните аплодисменти на препълнения „ Сантиаго Бернабеу “. Феновете на Реал скандираха името му, а той им благодари с овации. Модрич способства за триумфа на мадридчани с асистенция за първия гол, маркиран от Браим Диас.

В същото време, хърватинът и капитана на тима Начо Фернандес  се изравниха на върха по брой титли в историята на Реал Мадрид с други клубни митове - Карим Бензема и Марсело. Четиримата към този момент имат по 25 купи с фланелката на „ Лос бланкос “, като хърватският халф и испанският бранител завоюваха 25-ата си посредством триумфа в Ла Лига нощес.

Даниел Карвахал е към този момент с 24 оценки с екипа на „ кралете “, а и той, и Модрич, и Начо имат шанса да прибавят още един скъп трофей до края на сезона. В сряда следва полуфиналният реванш в Шампионска лига с Байерн Мюнхен на стадион „ Сантиаго Бернабеу “, като първият мач в баварската столица приключи наедно 2:2- Друга легенда на Реал - Тони Кроос, е с 22 трофея.

The most trophies in Real Madrid history.
— Madrid Xtra (@MadridXtra)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР