36 384 таблетки от нерегистриран в България лекарствен препарат „CLOMIPHENЕ

...
36 384 таблетки от нерегистриран в България лекарствен препарат „CLOMIPHENЕ
Коментари Харесай

Задържаха над 36 000 таблетки на ГКПП Дунав мост - Видин

36 384 таблетки от нерегистриран в България лекарствен препарат „ CLOMIPHENЕ CITRATE " (50mg) задържаха митнически чиновници от отдел Борба с наркотрафика - Дунавска в Групово дело МРР на Агенция „ Митници " на 14.09.2020 г в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин - Калафат.

Пратката с общо тегло 31 кг съдържа 1516 опаковки по 24 таблетки и е транспортирана като част от групажна стока от България за Румъния с последна дестинация Англия. Лекарственият артикул, който е регистриран в Гърция, само че не и в България, съставлява медикамент за стимулиране на овулацията и репродуктивни проблеми при дамата, само че се употребява и от мъже след спортна стероидна терапия.



При първичния оглед на румънския товарен автомобил и съпътстващите документи е открито, че наличието на пратката не е разказано в детайли, а следваща инспекция не е открила действителния спедитор на стоката. На съображение Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина за случая ще бъде осведомена Изпълнителната организация по медикаментите.

При сходен случай през април тази година по сигнал на Агенция „ Митници " към немските митници е арестувано огромно количество нерегистрирани медикаменти и допинг средства, които са съхранявани и за които се допуска, че са търгувани в нарушаване на немското антидопинг законодателство.

След като чиновници на Агенция „ Митници " разпознават пратка, съдържаща 11 кг (12 000 таблетки и над 1000 ампули) анаболи, е подаден сигнал към страната - последна дестинация на доставката. Службата за митническо следствие в региона на Есен, Германия, организира акция, при която е арестуван 24-годишен немски жител, открит като адресат на пратката. При претършуване в жилището му, подредени в шкафове, са открити 15 000 ампули и над 103 000 таблетки допинг средства и 180 ампули и над 3000 таблетки медикаменти, предопределени за незаконно разпространяване.

През тази година в границите на партньорството сред европейските митнически служби сигнали са подавани и към Франция, където също има спрени колета с допинг субстанции.

***снимки Агенция " Митници "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР