36 078 916 лева отпуска държавата за работа с деца

...
36 078 916 лева отпуска държавата за работа с деца
Коментари Харесай

Отпускат 36 млн. лева за работа с деца и ученици от уязвими групи

36 078 916 лв. отпуска страната за работа с деца и възпитаници от уязвими групи в общински учебни заведения и детски градини. Това реши държавното управление със свое разпореждане.

Част от средствата ще бъдат предоставени на 515 детски градини с 40016 деца в тях. Останалите ще бъдат разпределени сред 1079 учебни заведения със 168985 възпитаници. Те са предопределени за осъществяване на ограничения за подкрепяне на достъпа до обучение и попречване на риска от отпадане от просветителната система на деца и възпитаници от уязвими групи.

Разходите могат да са за чиновници, включени в екипите, за обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст, за възнаграждение на спомагателни образователни часове по български език в учебните заведения и на спомагателни модули за деца, които не владеят български език, в детските градини, както и за личен състав, зает с ограничения за подкрепяне на достъпа до обучение и назначение на обществени служащи, просветителни посредници или помощници на учителя.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР