3589 е броят на безстопанствените кучета на територията на Столична

...
3589 е броят на безстопанствените кучета на територията на Столична
Коментари Харесай

3589 са бездомните кучета в София

3589 е броят на безстопанствените кучета на територията на Столична община 3589 е броят на безстопанствените кучета на територията на Столична община, плюс – минус 10%. Това заяви доктор Маргарита Чанкова - началник планове „ Грижа за бездомни животни “ към интернационалната неправителствена природозащитна и филантропична организация " Четири лапи " в България, на конференция в постройката на Столична община, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". От фондацията оповестиха, че това е 6-о броене на безстопанствените кучета на територията на Столична община, като то се реализира от 3 екипа на 24 региона.
" Методиката, която е употребена е лесна за приложение, не изисква огромен човешки запас “, уточни тя. От „ Четири лапи “ прецизираха, че максимален брой се следи в регион " Средец ", " Подуяне ", " Панчарево " и " Връбница ", надлежно минимален в областите към " Оборище ", " Изгрев ", " Студентски град " и " Лозенец ".
" Резултатите от преброяванията демонстрират ясна наклонност за понижаване на броя на уличните кучета в столицата от 11 124 през 2007 година до 3589 през 2018г. “ посочи доктор Маргарита Чанкова. „ Като максимален проблем остава притокът на бездомни кучета от други общини ", сподели още тя.
По думите ѝ за първи път при броене на безстопанствените кучета на територията на Столична община се попада на региони, в които няма кучета, които не са кастрирани.
" Хубаво е, че хората към този момент обръщат внимание на популацията на безстопанствените кучета, обаждат се и подават сигнали ", разясниха от фондация „ Четири лапи “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР