351 915 души са кандидатствали за убежище в Германия през

...
351 915 души са кандидатствали за убежище в Германия през
Коментари Харесай

Германия отчита бум на мигрантите

351 915 души са кандидатствали за леговище в Германия през 2023 година, съобщи Българска телеграфна агенция. Това е нарастване с 51,1% спрямо миналата година.
Най-много измежду тях са хората от Сирия - 104 561, на второ място са турските жители - 62 624, на трето са афганистанците - 53 582, заяви немската Федерална работа за миграцията и бежанците.
Миграцията е сериозен политически проблем за немското държавно управление и сензитивна тематика в страната, която изпитва компликации с настаняването на огромния брой новодошли.
Приблизително 1 милион бежанци от войната в Украйна не са кандидатствали за леговище, а са получили незабавна краткотрайна протекция въз основа на инструкция на Европейски Съюз.
Канцлерът Олаф Шолц е подложен на голям политически и публичен напън да вземе ограничения против миграцията. Той съобщи, че в страната " идват прекалено много " хора, макар че в края на м.г. той и министър председателите на провинциите се споразумяха за нови, по-строги ограничения против миграцията.
Междувременно Световната организация за миграциите регистрира рекорден брой починали мигранти по Централносредиземноморския път за 2023 година - 974 души.
Олаф Шолц е политикът с най-нисък рейтинг за последното десетилетие в страната. Над две трети от немците биха се радвали, в случай че той подаде оставка, сочат последните социологически допитвания.
Към недоволството, подбудено от неуспеха с миграционната политика, се прибавя и митингът на фермерите, парализирал столицата и огромните градове. Около 680 автомобила, трактори и друга селскостопанска техника и 1300 души демонстрираха в Берлин. В Потсдам имаше 20-километрово автошествие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР