3500 деца от 138 училища се включват в националната програма

...
3500 деца от 138 училища се включват в националната програма
Коментари Харесай

Над 3000 деца се включват в програмата на МВР Детско полицейско управление

3500 деца от 138 учебни заведения се включват в националната стратегия на Министерство на вътрешните работи " Детско полицейско ръководство ". Инициативата се организира за повторно. Една от задачите й е децата да научат по какъв начин да реагират в проблематични обстановки на пътя и в учебно заведение.

Около 30 петокласници от столичното 120-о главно учебно заведение поставиха клетва като доброволци в " Детското полицейско ръководство ". През идващите 2 години те ще могат да се допрян до работата на служителите на реда.
Кристия Петров - преподавател 120 ОУ " Г. С. Раковски ": Да видят по какъв начин се образоват кучетата, по какъв начин се образоват конете. Самоотбрана, първа долекарска помощ.Цветанка Тонева - шеф на 120 ОУ " Г. С. Раковски ": Ще се образоват в умения по какъв начин да се защищават, какво ще се случи, в случай че изпаднат в неволя.
Децата ще имат теоретични и на практика занимания с служители на реда, пожарникари и доброволци от Българския Червен кръст.
Симеон: Ще се науча и като порасна, мога да оказа помощ с нещо на други хора. Калоян: Ако примерно има някой, който прави нещо неправилно, да го спра. И да му кажа, че не е вярно.
" Детско полицейско ръководство " започва през 2016 година За 2 години по програмата са подготвени 4500 деца.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Тези деца сме ги стимулирали да са в верния път. Създава се едно позитивно отношение на децата към органите на министерството, което в бъдеще ще ги направи по-съвестни и по-дицсиплинирани жители.
Министърът връчи на доброволците знаците на детското полицейско ръководство - шапка и светлоотрзителна жилетка. Децата гледаха и проява на служители на реда с патрулки, мотори, коне и кучета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР