350 лева излиза извозването с линейка и преглед в Слънчев

...
350 лева излиза извозването с линейка и преглед в Слънчев
Коментари Харесай

Линейката на морето вози за 350 лв.

350 лв. излиза извозването с кола за спешна помощ и обзор в Слънчев бряг, оповестява „ Монитор “ след инспекция преди началото на сезона. Престоят в болница се заплаща настрана по 100 лв. на ден. Във Варна вземат по 30 лв., само че след това се заплаща по 2 лв. за всеки километър отвън града.
180 лв. желаят частните клиники в Слънчев бряг, с цел да изпратят кола за спешна помощ за пациент до който и да е хотел, жалват се туристи. Разстоянието е без значение и рядко въздейства върху сумата. Скандално високата цена е годна единствено за чужденци. Сумата се калкулира от сбора на две такси по 45 евро - за колата за спешна помощ и първичния обзор. Ако се наложи и обзор от експерт, което е съвсем несъмнено, сметката набъбва с още 85 евро. Дотук непознатият пациент е олекнал с цели 350 лв., без никакво лекуване, пресмятат туроператори. Ако пък се наложи болничен престой, тогава за всеки ден в стационара се начисляват по 100 лв..
Кръвните проучвания, ехографът и други сходни услуги също се заплащат в допълнение по твърдо избран ценоразпис. Сестринските операции - също. Поставяне единствено на една инжекция да вземем за пример коства 10 евро, а медикаментите се заплащат настрана. За гипсиране на крайник или ръка ортопедът взема най-малко 100 евро. Една елементарна рана, която се нуждае от два-три шева и превръзка, излиза на летовника от странство най-малко 150 евро и то при изискване, че не е викал кола за спешна помощ.
"Не си мислете, че ние сме някакви рекетьори. Това са естествени цени и туристите не заплащат нищо на ръка, тъй като сумите се покриват от техните застрахователи против издадена фактура, в целия свят се работи по този начин ", изясняват медиците.
По различен метод обаче стои въпросът с българските туристи, които нямат здравни застраховки. Нито един медицински център в курорта не работи със Здравната каса и такива пациенти би трябвало да заплащат в кеш от джоба си, в случай че се поболеят на морето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР