35 паралелки за VIII клас ще бъдат разкрити в област

...
35 паралелки за VIII клас ще бъдат разкрити в област
Коментари Харесай

35 паралелки за VIII клас ще бъдат разкрити в област Габрово за учебната 2024 – 2025 година

35 паралелки за VIII клас ще бъдат разкрити в област Габрово по държавния план-прием за образователната 2024 – 2025 г, откакто бъде одобрен от Министерството на образованието и науката. От тях 24 ще са професионални, а профилирани – 11, стана ясно от съвещание на Постоянната комисия по претовареност, което се организира през днешния ден в Заседателната зала на Областна администрация.

То бе водено от заместител регионалния шеф Даниела Маринова.Участваха началникът на РУО - Габрово Юлия Влаева, специалисти, представители на институции и общински администрации.

В община Габрово по държавния проект банкет за 2024 – 2025 година ще бъдат разкрити 22 паралелки - 15 професионални и 7 профилирани. В община Севлиево паралелките ще са 10, от които 3 профилирани и 7 професионални. 2 ще са паралелките в Дряново, като и двете са професионални, а в Трявна е планувана една профилирана паралелка.

Обучение по STEM профили и специалности ще се извърши в 23,5 паралелки. Дуална система на образование ще има в 6,5 паралелки в област Габрово.

В момента в VII клас в района се образоват 819 възпитаници, като за идната образователна година се чака те да са с 26 повече, стана ясно от данните, показани от Юлия Влаева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР