35 от блокираните над 100 българи на летището в Рим

...
35 от блокираните над 100 българи на летището в Рим
Коментари Харесай

35 от блокираните в Рим българи си намериха хотел

35 от блокираните над 100 българи на летището в Рим са настанени в хотел. Останалите са потърсили различни разновидности за прибиране, откакто самолетът на " Райън еър " отхвърли да излети поради мъгла. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР).

Консулът на Република България в Рим, е оказал подпомагане на българските жители, които бяха блокирани на летището в Рим, за реализиране на връзка с летищните управляващи и съответна логистика.

Някои от българските жители (група от към 8 души), са тръгнали към гара „ Термини ” и са уведомили, че са решили да отидат във Флоренция, откъдето да търсят различни разновидности.

Друга дребна група се е отправила към летище,,Фиумичино‘‘, за да си закупи билети за други самолетни компании. До момента в Рим е останала група от към 35 български жители, които са настанени в хотел.

Авиокомпания,,Райън еър‘‘ им е издала нови билети за полети на дати 10 и 11 май. Авиокомпанията им подсигурява една нощувка, с цел да им бъдат заплатени идващите нощувки до датите на полетите, съгласно регламента на самата самолетна компания, би трябвало всеки ден да се декларират в листата на чакащите на гишето на,,Райън еър‘‘ на летището. Така има възможност някои от тях да заминат и по-рано.

Посолството на Република България в Рим прави опити да спомага за намирането на бус на преференциална цена, който плътно да извозва българските жители до летището всяка заран до датите на полетите им, защото,,Райън еър‘‘ не обезпечава превоз.

Марица.бг напомня, че стотици български жители бяха блокирани на летище,,Чампино‘‘ в Рим, откакто полет на самолетна компания " Райън еър " е бил анулиран заради гъста мъгла.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурните телефони за незабавни случаи на българското посолство в Рим:

За контакт:

Телефон: +39 06 322 4640 и +39 06 322 4643 Факс:: +39 06 322 61 22 и +39 06 3224656 Дежурен телефон в отвън работно време: +39 06 322 4640 и +39 06 322 4643 Права на пътуващите със аероплан: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htm

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР