35 млн. лв. допълнително да бъдат отпуснати на Министерството на

...
35 млн. лв. допълнително да бъдат отпуснати на Министерството на
Коментари Харесай

Отпускат още 35 млн. лева за завършване на транспортни проекти


35 млн. лева в допълнение да бъдат отпуснати на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, реши кабинетът. Средствата се дават целево за Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ за завършване на железопътните планове по Оперативна стратегия „ Транспорт 2007-2013 година “., оповестиха от държавната пресслужба.

Сумата ще покрие приключването на плановете за реорганизация и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, Фаза 2; за рехабилитация на железопътната инфраструктура в сектори по линията Пловдив-Бургас, за рационализация на сектора Септември-Пловдив, за техническа помощ по трансевропейската транспортна мрежа, за построяването на интермодален терминал в Пловдив и за развиването на възел София.

Допълнително държавното управление отпусна 19,2 млн. лева по бюджета на МТИТС за националното съфинансиране на транспортни планове по Механизма за свързване на Европа за интервала 2015-2017 година По този метод се съблюдават уговорките на българската страна за обезпечаване на национално съфинансиране в размер на 15% от общата стойност на плановете.

Средствата ще бъдат разпределени сред четири огромни инфраструктурни плана на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, два плана на ИА „ Проучване и поддържане на река Дунав “ и един на Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “.

Общата стойност на транспортните планове, които ще се финансират от Механизма за свързване на Европа за интервала 2014-2020 година е 794 млн. лв.. Те са фокусирани върху развиването на железопътния превоз и вътрешните водни пътища по главната TEN-T мрежа на Европейския съюз.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР