35 милиона европейци са толкова бедни, че не могат да

...
35 милиона европейци са толкова бедни, че не могат да
Коментари Харесай

Милиони европейци нямат пари за почивка

35 милиона европейци са толкоз небогати, че не могат да си разрешат да пътуват по време на отпуската си. Това сочат данни на Европейската конфедерация на профсъюзите (ETUC), съобщи АП.

28% от 450-те милиона, живеещи в Европейски Съюз, нямат средства да прекарат най-малко седмица отвън дома си. А повече от половината жители, които не могат да отидат на отмора, живеят под прага на бедността.
 Близо един милион българи не могат да си разрешат лятна почивка Близо един милион българи не могат да си разрешат лятна почивка
Близо един милион души в България (или 972 328) не могат да си разрешат лятна почивка, демонстрира изследване на Европейската конфедерация...

„ Законната минимална работна заплата рискува да остави 16 европейски страни измежду бедните. Границата на беднотия е 60 % от междинната национална заплата - по този начин живеят към 22 милиона души в Европа, съгласно Европейската комисия “, сочат данните на конфедерацията.

Най-лошо е състояние е в Гърция, където 88,9% от жителите с приходи под междинното равнище нямат пари за почивка. Следват Румъния (86,8%), Хърватия (84,7%), Кипър (79,2%) и Словакия (76,1%).

Благодарение на данните от статистическото проучване излиза наяве, че измежду жителите на Европейски Съюз, които нямат пари за отпуски, има доста безработни и пенсионери, само че максимален % от тях са нископлатени чиновници, или така наречен " работещите небогати ".

Организацията се бори за въвеждането на " предел на възпитание " - заплата, която ще бъде минимум 60 % от междинната работна заплата в избраната страна, и ще е минимум 50 % от междинната измежду всички страни-членки на Европейски Съюз. В края на 2019 година междинната заплата в 27-те страни от Европейски Съюз беше към 17,3 хиляди евро годишно (1442 евро на месец).
 Анализ: Пандемията задълбочи разрива сред небогати и богати Анализ: Пандемията задълбочи разрива сред небогати и богати
Ако през четирите години преди пандемията от COVID-19 разривът сред богати и небогати по света леко се стесни, то рецесията, породена от к...

Според Европейската конфедерация на профсъюзите сходен ход ще извади над 24 милиона души от беднотия и ще им помогне да могат да възнамеряват и платят умерено почивката си.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР