35-и ден от войната в Украйна. Оптимизъм, но и предпазливост

...
35-и ден от войната в Украйна. Оптимизъм, но и предпазливост
Коментари Харесай

След преговорите: Москва обеща да намали военните действия в района на Киев

35-и ден от войната в Украйна. Оптимизъм, само че и нерешителност след вчерашните мирни договаряния в Истанбул.

Москва даде обещание да понижи доста военните си дейности в региона на Киев и Чернигов. Украински и американски представители обаче считат, че остава опасността за Киев и други елементи на Украйна. Във видеобръщение президентът Зеленски дефинира като позитивни сигналите от руско-украинските прегвори, само че добави, че те не стопират детонациите или съветските снаряди.

Военната деескалация в регионите на Киев и Чернигов не значи преустановяване на огъня в Украйна. Това съобщи след днешните мирни договаряния в Истанбул ръководителят на съветската делегация Владимир Медински.

В коментар за телевизия RussiaToday ВладимирМедински разясни, че скоро генералният щаб на съветската войска ще разгласи какво тъкмо значи “забавяне или деескалация на спора в двата региона ”.

Той добави, че съветската страна не желае да излага на спомагателен риск столицата Киев, тъй като там се намират хората, които би трябвало да вземат решения. Медински окачестви получените от украинската страна на днешните договаряния в Истанбул оферти като “конкретно дефиниран блян към компромис ”.

По думите му в отговор съветската делегация е предложила “две огромни стъпки към мира ”.

Първата е военнатадеескалация, а втората - опцията за среща сред президентите на двете страни по едно и също време с парафирането на бъдещия кротичък контракт от министрите на външните работи.

До подготовката на договоря привзаимноприемливи условия обаче следва да бъде изминат дълъг път, сподели в умозаключение Медински.

Руските сили към Киев са почнали прегрупиране, а не същинско евакуиране, съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби. В източните околности на Киев избухна пожар, породен съгласно украинската пожарна работа от съветски обстрел. Огънят е бил сподавен.

Нови сателитни фотоси демонстрират мащабите на разрушенията в Мариупол, където обстановката остава тежка. Засега опитите за започване на филантропична интервенция по извеждането на обсадените поданици на града остават без резултат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР