35-годишният универсален състезател стоеше на гънката, но отстрани на вратата

...
35-годишният универсален състезател стоеше на гънката, но отстрани на вратата
Коментари Харесай

Анджело Матюс от Шри Ланка стана първият играч с „тайм аут“ в международен крикет

35-годишният повсеместен играч стоеше на гънката, само че в профил на вратата си и изглеждаше трагичен с ремъка на шлема си.

Капитанът на Бангладеш Шакиб Ал Хасан апелира за своя уикет и след това Матюс получи заповедите си за марширане в незабравим миг.

С Шакиб, който реши да не се отдръпва неговата тъжба, раздразненият Матюс беше отритнат, като хвърли каската си на пода от гняв, откакто напусна терена.

Матюс наподобява сподели на Шакиб, че забавянето се е случило единствено тъй като каската му се е счупила, само че капитанът от Бангладеш ще не промени решението си.

Инцидентът провокира спор по отношение на рядко потребления закон - който в никакъв случай до момента не е бил прилаган в интернационалния крикет.

Той е употребен единствено седем пъти в първокачествен крикет - в това число през 2002 година, когато един удар беше „ тайм навън “, защото той към момента беше на полет от Западна Индия, когато трябваше да напусне гънката.

Изображение: Анджело Матюс от Шри Ланка върви, откакто загуби своя wicket

Чарит Асаланка сподели след ининга на своя тим, че счита, че уволнението на Матюс „ не е положително за духа на крикета “.

Коментаторът на Световната купа и някогашен капитан на Пакистан, Вакар, Юнис, сподели: „ Аз не ми хареса това, което видях – постоянно имам вяра в духа на играта.

„ Да, в границите на законите на играта, той може да е навън, само че не ми хареса от позиция на духът на играта. Привлекателността и цялата драма взех решение, че е малко прекомерно за моя усет. "

Прочетете повече от Sky News:
Петима починаха, откакто кола се вряза в бирария на кръчмата
Британски Стоманата стопира доменните пещи

Рамиз Раджа, различен коментатор на Световното състезание и някогашен капитан на Пакистан, сподели: „ До известна степен е обвързване на играчите на крикет да научат разпоредбите и да схванат духа на разпоредбите..

„ Повечето от нас не го вършат, само че съдиите бяха на върха на обстановката. Беше мъчно да се направи решение.

„ Върнахте закона тук и разбирайте повече какво се пробвате да извършите и какъв е законът. "

Законите на крикета - разпоредбите на крикета в международен мащаб - се поддържат от Marylebone Cricket Club (MCC) в Лондон - еднократното управително тяло на спорта.

Съгласно законите има 11 метода да се измъкнеш в крикета, най-често срещаните от които са: заловен, хвърлен, подаден крайник преди уикет (lbw), привършване или попречване.

Въпреки това, има шест други - доста по-необичайни - метода за отменяне на нападателите, в това число " приключване на времето ".

Другите са:
• Възпрепятстване на полето
• Удряне на личен уикет
• Боравене с топката
• Оттегляне
• Удряне на топката два пъти

Законите на MCC споделят тестото би трябвало да е готово да посрещне първата доставка в границите на три минути - макар че изискванията за игра за тазгодишното Световно състезание по крикет плануват това да е две минути.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР