35-годишният Ришар Гаске напомни за най-добрите си времена през настоящата

...
35-годишният Ришар Гаске напомни за най-добрите си времена през настоящата
Коментари Харесай

Световният №79 спря похода на Гаске в Женева и ще спори за втора титла през сезона!

35-годишният Ришар Гаске подсети за най-хубавите си времена през актуалната седмица, откакто доближи до полуфиналите на АТР 250 шампионата в Женева, надделявайки по пътя си над завърналия се след травма Даниил Медведев. Походът му обаче откри своя край в лицето на международния №79 Жоао Соуса, който отпусна едвам четири гейма на ветерана, преодолявайки съпротивата му с безкомпромисното 6:2 6:2. В конфликта за купата португалеца го чака надалеч по-сериозно затруднение в лицето на осмия в света и втори подложен в схемата Каспър Рууд.

Двубоят започва равностойно, като паритетът в геймовете остана недокоснат до 2:2. Тогава обаче последваха мощни минути за Соуса, който доста увеличи равнището си, и това в композиция с честите грешки от ракетата на французина докара до два пробива и четири следващи гейма в сметката на португалеца, подсигурили му триумфа в частта.

Световният №79 придвижи стремежа си и във втория сет, където диктуваше събитията през цялото време, с цел да се откъсне с 3:0 още на първата отмора. Той продължи да бъде безусловно непогрешим на свое подаване и без каквито и да било усложнения поддържаше преднината си, преди да осъществя втори брейк, с който да си подпечата мястото на финала.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР