35-годишният Марк Игън от Дъблин се самоубил след като няколко

...
35-годишният Марк Игън от Дъблин се самоубил след като няколко
Коментари Харесай

Баща на 4 деца отне живота си заради стероиди, които приемал, за да изглежда прекрасно

35-годишният Марк Игън от Дъблин се самоубил откакто няколко години приемал стероиди. Съпругата му Сарата описа пред " Дейли мейл ", че умрелият й брачен партньор просто желал да наподобява добре на сватбата, а по-късно не съумял да се оправи с пристрастеността си. Марк, татко на четири деца, желал бързо да влезе във форма преди сватбата с дългогодишната си обич Сарата през 2013 година Поради тази причина мъжът почнал да приема стероиди и на пръв взор те постигнали нужния резултат - на сватбата Марк изглеждал прелестно. По време на медения месец той се опитал да спре стероидите и внезапно осъзнал, че не може да го направи.



" Той имаше толкоз доста сила, усещаше се ужасно, можеше да скочи сутринта и да стартира подготовка. И Марк не можеше да спре да приема стероиди, тъй като без тях се усещаше болен, разрушен и изтощен ", споделя Сарата Игън.

Марк се опитвал да се оправи независимо със зависимостта си в продължение на две години, само че не му се удавало. Отчаян, той се обърнал към доктор и схванал, че ужасно доста хора се лекуват от стероидна взаимозависимост - щеше да се наложи да чака помощ след не по-малко от две години. Междувременно, поради приема на препаратите, бащата на четири деца стартира да има проблеми от психическо естество и физическото здраве.



" Имаше главоболие; той се събуждаше в средата на нощта и стискаше главата си от болежка. Не се усещаше кадърен да действа обикновено ", споделя брачната половинка му.

Около една седмица преди самоубийството, Марк развива неуравновесеност: чува гласове, които заплашвали фамилията му. На идващия ден той към този момент не си спомнял това, само че епизодите на неуравновесеност се повтаряли и по време на следващия припадък мъжът се самоубива.



Сега вдовицата на умрелия счита, че дългът й повелява да опише на другите за заплахите от стероидите. Жената отбелязва, че всички знаят за какво не би трябвало да одобряват хероин, само че никой не знае, че стероидите могат да доведат до гроба изцяло здрав човек.



" Ако моята история помогне на най-малко един човек, то тогава не съм я разказала на вятъра. Никое семейство не би трябвало да претърпява това, което се случи с нас ", добавя Сарата пред изданието.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР