35-годишният жител на Банско, който в петък свали гръцкото знаме

...
35-годишният жител на Банско, който в петък свали гръцкото знаме
Коментари Харесай

Вкараха в психиатрия тариката, който свали гръцкото и издигна българското знаме в Кавала

35-годишният гражданин на Банско, който в петък смъкна гръцкото знаме от кея в Кавала и сложи българско, е настанен в психиатрично заведение по гледище на татко си.

Г. А. в петък бил в Кавала с таксиметрова кола, която кара към компания в Банско. Свалил гръцкото знаме на кея " Апостолос Павлос " и е вдигнал българския байрак. Бреговата защита се втурнала на мястото и се пробвала да арестува 35-годишния мъж, който се съпротивлявал, ругал бреговата защита и крещял: " Тук е България ". Отведен е от гръцките управляващи в прокуратурата в Кавала и са му повдигнати обвинявания за засегнатост на националните знаци и опозиция на властта. Свалени са били номерата на автомобила и е бил освободен със възбрана да напуща страната до започване на делото.

Въпреки това, Г.А. се качил на колата и потеглил към Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден-Ексохи. В региона на Драма бил преследван от полиция, само че не се подчинил и стигнал до граничния пункт. Полицаите се пробвали да го спрат, само че той минал и счупил бариерата, навлязъл на българска територия към 22 часа.

Първо е спрял на нашия пункт пред бариерата, само че по-късно внезапно потеглил и я счупил. Задържан е от граничните служители на реда на към 250 метра. Извикан е екип на Районното ръководство в Г. Делчев. Тестван е за алкохол и опиати, само че резултатите били негативни. След това е отведен в ГПУ- Г. Делчев и казусът е докладван на прокуратурата. Младият мъж е настанен в психиатрично заведение.

Очаква се Района прокуратура - Благоевград да даде повече информация дали на мъжа е повдигнато някакво обвиняване и повече детайлности по случая.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР