35-годишният Иван Сечин - син на дългогодишния директор на Роснефт

...
35-годишният Иван Сечин - син на дългогодишния директор на Роснефт
Коментари Харесай

Синът на дясната ръка на Путин и шеф на Роснефт почина "внезапно" на 35

35-годишният Иван Сечин - наследник на дългогодишния шеф на " Роснефт " и мултимилионер Игор Сечин - е умрял на 5 февруари.

Новината беше разкрита от Леонид Невзлин, един от някогашните ръководители на петролната компания ЮКОС на Михаил Ходорковски, която беше ликвидирана и трансферирана в " Роснефт " след началото на делото против притежателя ѝ.

Невзлин е разкрил, че Иван Игоревич Сечин е вписан като мъртвец в Регистъра на наследствените каузи. Всички негови персонални данни съответстват с тези на сина на Игор Сечин.

Причината за гибелта му не е известна.

Според неофициална информация в съветския телеграм канал ВЧК-ОГПУ - Иван Сечин е починал късно през нощта във вила в Красногорск. Мъжът се оплакал, че му прилошава, почнал да се задушава, паднал на леглото си и изгубил схващане.

Охраната му е повикала " Спешна помощ ", само че медиците са се забавили поради разминаване в подадения адрес.

Бащата Игор Сечин " забранил " на държавните структури да проверяват гибелта на Иван Сечин, като с това се заела " службата за сигурност на " Роснефт ", твърди още ВЧК-ОГПУ.

Иван Сечин също е работил в " Роснефт " от 2014 година насам, а на 26-годишна възраст е получил орден " За заслуги пред Отечеството ", 2-ра степен.

63-годишният магнат Игор Сечин е шеф на държавния петролен търговец от май 2012 година Преди това е бил зам.-председател на администрацията на президента на Русия и консултант на президента.

Между 2008 и 2012 година в мандата на Путин като министър председател, Сечин е негов зам.-министър ръководител.

Смятан е за " дясна ръка " на Путин в ръководството. Журналистическо следствие на " Новая газета " преди години разкри, че той има първокласна яхта, която не би могъл да си разреши единствено от заплата.

Именно тя е измежду първите иззети яхти след налагането на глобите против съветски олигарси поради войната в Украйна. Плавателният съд 86-метрова " Amore Vero ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР