35-годишният испанец победи на финала британеца Камерън Нори, след като

...
35-годишният испанец победи на финала британеца Камерън Нори, след като
Коментари Харесай

Рафаел Надал триумфира в Акапулко

35-годишният испанец победи на финала британеца Камерън Нори, откакто се наложи с 6:4, 6:4.
Така Рафаел Надал завоюва купата от шампионата " Мексикан Оупън " в Акапулко.

Срещата продължи малко по-малко от два часа. Това е четвъти трофей за Матадора от този шампионат, откакто той преди този момент победи и през 2005, 2013 и 2020 година.

Мачът стартира равностойно, като първоначално всеки печелеше подаването си. В петия гейм обаче Надал внезапно подвигна равнището в играта си и хвана неопитен Нори при негов сервис. Британецът не съумя да удържи натиска на своя противник и позволи първия пробив в мача. Това бе задоволително за Рафа да поеме контрола над сета и да го завоюва без особени съмнения с 6:4, взимайки своите подавания.

Вторият сет бе много по-различен и стартира с замяна на пробиви. Първо Надал завоюва при сервис на британеца, само че незабавно по-късно Нори възвърне равенството, връщайки пробива при сервис на испанеца.
Надал обаче не се тормози от това развиване и направи нови два пробива, с които поведе до 5:2. Тогава Матадора имаше късмет да сервира за мача, само че изненадващо ръката му трепна и той не съумя да завърши мача, а разреши на Нори да върне единия от пробивите за 5:3.

След това британецът завоюва и своето подаване и принуди Надал за повторно да сервира за мача. Този път обаче неточност нямаше и испанецът най-сетне пречупи съпротивата на своя противник, печелейки и втория сет с 6:4.

Така Надал завоюва 500 точки за международната класация и ще прибере чек на стойност 367,630 щатски $. За Нори остана утештилната премия от 184,640 $.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР