35-годишният Джузепе Ромео пристигна на летище Фиумичино под ескорт от

...
35-годишният Джузепе Ромео пристигна на летище Фиумичино под ескорт от
Коментари Харесай

Испания върна на Италия укриващ се мафиотски бос

35-годишният Джузепе Ромео дойде на летище Фиумичино под конвой от Барселона в петък вечерта след ареста си на 11 март по европейска заповед за арест след три години бягство, се споделя в изказване на полицията.
Ромео е упрекнат, че е водещ член на интернационална мрежа за опиати, ръководена от три клана на Ндрангета, основани в региона на Реджо ди Калабрия в южния италиански район Калабрия.
 Мега интервенция против Ндрангета Мега интервенция против Ндрангета
Италианската полиция и отделът за битка с мафията в Катандзаро са провели рано тази заран мега интервенция против калабрийската мафия Ндра...
Той е бил един от най-важните водачи на Ндрангета и е търсен от години. Залавянето му се счита за тежък удар върху активността на мафиотската конструкция.
Ндрангета е най-мощната италианска мафиотска група, участваща в съвсем всички области на незаконна активност с изключение на трафика на опиати и изнудването, чиито интервенции се простират в цяла Европа и отвън нея. През последните години тя изпревари сициалианската Коза Ностра и неаполитанската Камора.
Според изказване на италианската полиция Ромео, който е живял в Германия, " е имал ролята на промоутър, уредник и финансист на трафика на кокаин в Европа ". " Той се движеше сред Калабрия, Ломбардия и Северозападна Европа, с цел да подписва съглашения с снабдители и с някои медиатори в Белгия, Холандия и Германия ", настояват от полицията.
През 2018 година той съумява да избяга от интервенцията на италиански, немски, холандски и белгийски управляващи, ориентирано към към 90 души, обвинени в присъединяване в трансграничен канал за наркотрафик и пране на пари. През ноември Ромео е наказан задочно на 20 години затвор за обвинявания, свързани с интернационален трафик на опиати, присъединяване в незаконно съдружие, владеене на опиати и пране на пари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР