35-годишна майка на две деца се е парализирала и е

...
35-годишна майка на две деца се е парализирала и е
Коментари Харесай

Няма край: Здрава майка на 2 деца се парализира и почина след ваксиниране с AstraZeneca /снимки/

35-годишна майка на две деца се е парализирала и е умряла след първата си доза от имунизацията на AstraZeneca, оповестява "Мирър ".
Британката Алпа Тейлър, която преди този момент не е имала никакви здравословни проблеми, се почувствала зле една седмица след имунизацията. Жената се оплакала от главоболие, а ден по-късно получила парализа на лявата страна на тялото си.
Тя е откарана в болница със признаци на инсулт. Британката е диагностицирана с необичаен непряк резултат от имунизацията, който се среща при един на 50 000 души на възраст под 50 години.
Медиците не съумели да спасят живота на пациентката.
Съпругът ѝ Аниш е споделил, че тя е взела имунизацията, с цел да "защити фамилията си ". Той е предизвестил другите да потърсят лекарски съвет, в случай че стартират да се усещат зле след имунизацията, даже и да е единствено главоболие.
"Тя беше любяща, грижовна и постоянно поставяше потребностите на децата си пред своите. Двете ни деца, на 6 и 22 месеца, бяха нейната горделивост и наслада ", споделя още Аниш.
Алпа Тейлър е била имунизирана в края на март, умряла е през април, само че казусът едвам в този момент е придобил публично притежание.
Преди кончината лекарите са създали кръвни проучвания и са сложили диагноза "ваксиноиндуцирана имунна тромбоцитопения и тромбоза " (VITT).
Тя визира един на 50 000 души на възраст под 50 години, които са получили първата доза от имунизацията на AstraZeneka, излиза наяве от следствието по трагичния случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР