35-годишна жена от Варненско бе призната за виновна, че в

...
35-годишна жена от Варненско бе призната за виновна, че в
Коментари Харесай

Осъдиха ясновидка от Варненско, предлагала разваляне на любовни магии

35-годишна жена от Варненско бе приета за отговорна, че в интервала от 15-ти до 25-ти април 2020 година, при изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, възбудила подвеждане у две студентки, че има качества и може да им скапе любовни вълшебства. С това предизвикала на двете потърпевши и техните майки имотна щета в общ размер от над 9400 лв..

Според импортирания обвинителен акт, подсъдимата през м. април 2020 година била разгласила oбява в интернет-сайт, че скапва вълшебства. В обявата тя се представяла за „ ясновидец Мария Магдалена “ и бил посочен телефон за връзка. Именно посредством този оповестен телефонен номер потърпевшите студентки се свързали с подсъдимата и си уговорили среща навън в известно заведение във Варна. Там подсъдимата гледала на карти на двете девойки, след което останала уединено поотделно със всяка от тях, като ги убедила, че би трябвало да й дадат пари и да вземе разнообразни техни движимости и златни украшения, с които да извърши „ ритуали “ и да ги пречисти, а след повреждане на магията да им върне получените движимости. На няколко пъти в посочения интервал подсъдимата си уговаряла срещи поотделно с двете приятелки, като ги увещавала че с цел да са сполучливи „ ритуалите “, би трябвало да пазят в загадка връзките си с нея. По този лъжовен метод подсъдимата съумяла да получи голям брой златни украшения, часовници, бижута, в това число абитуриентска рокля и разнообразни облекла, огромна част от които благосъстоятелност на майките на двете девойки. На два пъти подсъдимата си уговаряла срещи в дома на едната от потърпевшите, като сама обикаляла жилището, посочвала и избирала движимостите, които да й бъдат предоставени за „ повреждане на магиите “.

По този метод, в къс интервал от време – за към седмица, с думите и дейностите си подсъдимата основала и поддържала лъжливи показа у двете студентки за да получи непозволена имотна полза, като за потърпевшите настъпила имотна щета и те се лишили от имущество в сериозен размер.

С присъда, за осъществената машинация Варненският областен съд наложи на 35-годишната жена наказване от 2 години отнемане от независимост, осъществяването на което бе отсрочено с изпитателен период от 4 години. Подсъдимата бе наказана да заплати и направени по делото разходи за над 2200 лв.. Присъдата на Районния съд във Варна предстои на обжалване пред Окръжния съд в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР