35-годишен общински служител, обвинен за поискан и приет подкуп, бе

...
35-годишен общински служител, обвинен за поискан и приет подкуп, бе
Коментари Харесай

Изправят пред съда общинския служител, спипан с 2000 евро подкуп

35-годишен общински чиновник, упрекнат за пожелан и признат рушвет, бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, оповестиха от обвиняването.

Камен Ел-Хаббал е притеглен към наказателна отговорност за пожелан и признат от него рушвет чрез корист със служебно състояние посредством изнудване. Мъжът бил назначен на служба контрольор „ Строителен надзор “ в Община Варна през септември 2021 година. Според длъжностната му характерност част от отговорностите му били констатиране на противозаконни градежи и градежи с нарушавания, както и подготовка и осъществяване на заповеди за унищожаване на противозаконни градежи.

В осъществяване на служебните си отговорности, в края на януари тази година Ел-Хаббал подхванал инспекция на парцел във Варна след постъпил сигнал за осъществяване на евентуално нерегламентирани строителни действия. След като установил неналичието на документи за смяна на архитектурния план при градеж на тераса на съществуваща към този момент постройка, обвиненият изискал да му бъдат платени 10000 лв., с цел да не извърши пълномощията си по закон и „ с цел да не изпрати хора да съборят терасата “.

Няколко пъти общинският чиновник се срещал с представител на собственичката на парцела и упорствал да му бъде даден неследващия му се подарък. На 13 февруари, откакто авансово бил подаден сигнал до способените органи, пострадалата предала сумата от 2000 евро в белязани банкноти на обвинения. След като взел парите, 34-годишният тогава мъж декларирал, че ще се върне за останалата сума, и потеглил с автомобила си към работното си място в Община Варна. Именно там, при паркиране, той бил арестуван от чиновници на ГДБОП. В него била открита сумата пари, предадена му като рушвет.

Предстои делото против Камен Ел-Хаббал да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване от 3 до 10 години отнемане от независимост, както и санкция в размер до 20 000 лв. и отнемане от права.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР