35-годишен криминално проявен мъж от русенското с. Ново село е

...
35-годишен криминално проявен мъж от русенското с. Ново село е
Коментари Харесай

Полицията арестува 35-годишен участник в серия телефонни измами

35-годишен престъпно проявен мъж от русенското с. Ново село е открит и арестуван след извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности за противопоставяне на телефонните измами. Операцията е осъществена от чиновници на ОД МВР-Добрич, Плевен и Русе, под управлението на ГДНП.

В хода на работата е открито, че арестуваният, в качеството на пощальон, е съпричастен към четири измами, осъществени на територията на ОДМВР-Добрич, както и към още две, за към 18 000 лв. – в Северна България.

Измамите в ОДМВР-Добрич са осъществени по схемата за „ оказване на помощ на полицията “ за залавяне на причинители на телефонни измами. При първия случай, на 22 февруари 77-годишен мъж от Добрич получил такова позвъняване на домашния си телефон и е предал сумата от 6 800 лв.. Същия ден, 78-годишна жена от регионалния град, съобщила, че по упоменатия сюжет е предала 3 165 лв.. По-късно, към 20 часа вечерта, 86-годишна нейна съгражданка предоставила на измамници 2 000 лв., 1 000 евро, 500 щатски $ и към 5 грама златни украшения. На 27 февруари и 78-годишна добричлийка алармира, че е била обект на телефонна машинация и се е разделила със 17 500 лв..

По случаите навреме са формирани досъдебни производства. След разбор и координирани старания на криминалистите, още на 27 февруари е подхваната полицейска интервенция и на територията на ОДМВР-Русе е открит 35-годишният мъж. Той е арестуван, повдигнато му е обвиняване и под надзора на прокуратурата продължава работата за определяне и документиране на цялостната му незаконна активност, предадоха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР