35-годишен българин беше арестуван в Кавала в петък вечерта, защото

...
35-годишен българин беше арестуван в Кавала в петък вечерта, защото
Коментари Харесай

Българин свали гръцкото знаме в Кавала, последва гонка в две държави

35-годишен българин беше задържан в Кавала в петък вечерта, тъй като свалил гръцкия народен байрак на пристанището и се опитал да закачи българския.
След като е арестуван на пристанището в Кавала, на българина му е повдигнато обвиняване за нарушение на националните знаци. Свалени са номерата на колата му и му е наложена възбрана да напуща Гърция.
След излизането си от полицейския сектор обаче той се качва на автомобила си и потегля към границата „ Илинден-Ексохи ”, където сполучливо минава през няколко полицейски блока с висока скорост и чупи преграда.
Когато доближава до българската граница, сънародникът ни е хванат и колата му е иззета. Тъй като обаче няма правно съображение за задържането му, е освободен.
Задвижена е процедура по екстрадиция на лицето, която евентуално ще отнеме два-три месеца. Мъжът е оповестил, че членува в организация, която се бори за правата на Беломорието
Българското посолство в Гърция излезе с позиция, в която се разграничава от постъпката на сънародника ни, осъжда я и афишира за противозаконна и почтена за жалост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР