35 009,60 лева е струвала официалната визита на бившия главен

...
35 009,60 лева е струвала официалната визита на бившия главен
Коментари Харесай

След въпрос на Мирчев: Гешев е похарчил 35 000 лева за визитата си в САЩ през май

35 009,60 лв. е коствала формалната аудиенция на някогашния основен прокурор Иван Гешев в Съединени американски щати през май, броени дни след гърмежа до кортежа му. Тя е била платена от бюджета на прокуратурата. Това стана ясно от отговор на новия заместител на основния прокурор Мария Павлова след питане от депутата от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев.

От изхарчената сума Гешев дружно с двамата си придружители – Владимир Николов, който е административен началник на Окръжната прокуратура в Плевен и служителят в дирекция „ Публична връзка “ Марчела Пантелеева, са употребили почти 19 000 лв. за квартирни пари и 13 000 лв. за пътни разноски . Останалите пари са били изразходени за вътрешен превоз, дневни и медицински застраховки.

Посещението на Гешев в Съединени американски щати протича в интервала сред 6 и 13 май . То е било осъществено по покана на изпълнителния шеф на Американското ционистко придвижване Хърбърт Блок.

В писмото се споделя още, че в границите на престоя си в Ню Йорк Гешев е разговарял с представители на Американското ционистко придвижване, Американски европейски комитет, Световен еврейски конгрес, „ B’nai B’rith International “, Лига срещу поругаването и Конференция на президентите на американски еврейски организации. Във Вашингтон той се е срещал с конгресмените Ник Лалота и Андрю Гарбарино по въпроси, свързани със стратегическото място на България в НАТО и Европейския съюз /ЕС/ и правни аспекти на противодействието на киберпрестъпленията.

Проведени са и още няколко срещи с конгресмени във Вашингтон по проблеми, свързани с правоприлагането, битката с корупцията и противодействието на зловредното съветско въздействие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР