3439 души от арменска страна са загинали по време на

...
3439 души от арменска страна са загинали по време на
Коментари Харесай

Близо 3500 загинали от арменска страна при конфликта в Нагорни Карабах

3439 души от арменска страна са починали по време на спора в Нагорни Карабах . Това заяви пред Народното събрание вицепремиерът на Армения Тигран Авинян, осведоми ТАСС.

Той разясни, че от 3439 починали не е открита самоличността на 766 души. Също по този начин има изчезнали хора. Вицепремиерът означи, че това не са окончателните данни за жертвите по време на спора, само че няма да надвишават 4000.
 Азербайджан загуби 3000 военни в Нагорни Карабах
Азербайджан загуби 3000 военни в Нагорни Карабах

Според последната статистика

Продължава издирването на изчезналите.

Вчера бе обявено, че по време на интервенцията си в Нагорни Карабах.

Азербайджан и арменските сепаратисти влязоха в шестседмична кръвопролитна война за Нагорни Карабах в края на септември 2020 година По време на спора починаха хиляди хора, доста бяха принудени да изоставен домовете си.

Двете за преустановяване на спора с посредничеството на Русия. Москва изпрати миротворци в района и изиска Армения да съобщи територия на Азербайджан.
 Русия и Армения разискаха обстановката в Карабах и съдействието
Русия и Армения разискаха обстановката в Карабах и съдействието

Договореното се извършва по проект, заключи Москва

След война през 90-те година на предишния век, при която починаха 30 000 души, сепаратисти в Нагорни Карабах и прилежащите региони превзеха територията и оповестиха самостоятелност, която не е приета от интернационалната общественост, даже и от Армения.

Като част от мирното съглашение Армения се съгласи да върне 15-20% от Нагорни Карабах , извоювани от азерите по време на войната, в това число и историческият град Шуша.

Русия разположи 2000 миротворци в Нагорни Карабах.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР