341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки

...
341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки
Коментари Харесай

341 литра хербициди хванаха на Капитан Андреево

341 литра контрабандни препарати за растителна отбрана и 12 бутилки фреон задържаха митничарите на граничния пункт “Капитан Андреево ” при три инспекции, оповестяват от Агенция “Митници ”.

В два от случаите контрабандните препарати за растителна отбрана, неразрешени за импорт в България и Европейски Съюз, са открити при инспекции на български и турски товарни коли. Шофьорите им показали постоянни документи за транспортираната стока, само че камионите били селектирани за пролъчване с рентгенова инсталация.

При последвалата физическа инспекция в кабината и станичния шкаф за принадлежности на българския камион са открити 100 еднолитрови бутилки препарати за растителна отбрана от 5 разнообразни марки. В товарното помещение на турския камион измежду заявената стока, са били скрити 200 еднолитрови бутилки с хербицид. В товарното помещение на камиона са открити още и 12 бутилки, всяка по 13.62 кг, неразрешен за импорт газ фреон “134а ”.

При различен случай при инспекция на лек автомобил с българска регистрация на мястото на аварийна гума са били укрити 41 еднолитрови бутилки препарати за растителна отбрана, също неразрешени за импорт в Европейски Съюз.

Контрабандните препарати са конфискувани и са предадени с протокол на чиновник от БАБХ. На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците.-->

За първото полугодие на тази година митничарите на “Капитан Андреево ” са задържали близо 600 литра и 226 кг неразрешени за импорт препарати за растителна отбрана.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР