34 зони в Черноморския регион са в риск от потенциални

...
34 зони в Черноморския регион са в риск от потенциални
Коментари Харесай

34 зони в Черноморския регион са в потенциален риск от наводнения

34 зони в Черноморския район са в риск от евентуални наводнения . Те са били избрани след изследване и са записани в Актуализирания проект за ръководство на риска от наводнения , който се прави годишно от чиновници на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ – Варна.

Експерти разясняват за „ Българска национална телевизия “, че при доста от случаите на стихиите се противодейства мъчно . Те означават, че наводненията във въпросния район нанасят огромни материални вреди и лишават животи .

Директорът на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ – Варна Явор Димитров счита, че бедствието в Царево ни е предизвестило, че няма по какъв начин да се избегнат сходни рискови естествени феномени, изразяващи се в местни поройни наводнения и нанасящи вреди по инфраструктурата.

Черноморието е район, заплашен от речни и морски наводнения . С климатичните промени сериозна опасност са и поройните дъждове . Хидроинженер Николай Лисев изясни, че в региона има 2-3 по-големи реки и посочи: „ Основно са реки с дребни водосбори, които имат основно проливен темперамент. Това са точно реките, които се вливат в Черно море. “

През миналите години са намалели регионите с евентуален риск от наводнения. Според специалистите, в случай че инфраструктурата се поддържа добре и коритата на реките се почистват постоянно, то не би трябвало да има наводнения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР